Oferta

Nasze produkty

Twarogi


Twaróg sudecki półtłusty (pakowany próżniowo lub w pergamin - dostępne w opakowaniach ok. 400g i 800g oraz mielony w opakowaniu 5 kg i 20 kg)


Produkujemy tradycyjną krajankę z widocznym ziarnem twarogowym, a więc taką, jak wyrabiały nasze babcie i prababcie. Jesz twaróg na śniadanie, bo jest lekko strawny, a zarazem syci co jest zaletą z samego rana. Dzięki tym cechom możesz dłużej cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką. Nasze twarogi sudeckie certyfikowane są znakiem Jakość Tradycja oraz znakiem Poznaj Dobrą Żywność, co oznacza, że są wytwarzane w niezmienionej recepturze od 50 lat. Dzięki temu, że produkujemy ten sudecki specjał niezmiennymi metodami od 1945 roku, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisało go na Listę Produktów Tradycyjnych. W 2017 roku Spółdzielnia KaMos otrzymała status członka Dziedzictwa Kulinarnego na Dolnym Śląsku między innymi ze względu na Twaróg sudecki półtłusty. Czy trzeba Ci więcej by spróbować naszego twarogu?

Zobacz kartę produktu



Twaróg sudecki chudy (pakowany próżniowo lub w pergamin - dostępne w opakowaniach ok. 400g i 800g)


Nasza tradycyjna krajanka jest dostępna także w wersji FIT. Wzbogacasz swoje śniadanie o twaróg ale nie chcesz przy tym zwiększać ilości przyjmowanych kalorii? Twaróg sudecki chudy jest dla Ciebie rozwiązaniem. Jest lekko strawny, i zapewni Ci energię na dobry początek dnia. Propozycja w sam raz dla tych którzy chcą się cieszyć długim zdrowiem i szczupłą sylwetką. Twaróg sudecki chudy smakuje zawsze tak samo, gwarantuje to certyfikat Jakość Tradycja oraz znak Poznaj Dobrą Żywność. Oznacza to także, że sudeckie twarogi są wytwarzane w niezmienionej recepturze od 50 lat. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżniło twaróg sudecki chudy wpisując go na Listę Produktów Tradycyjnych. W 2017 roku Spółdzielnia KaMos otrzymała status członka Dziedzictwa Kulinarnego na Dolnym Śląsku między innymi ze względu na Twaróg sudecki chudy.

Zobacz kartę produktu


Przysmak sudecki (opakowanie 160g)


W kulinarnej podróży po Sudetach, nie można pominąć twarogu, który wytwarzany jest w Kamiennej Górze według tradycyjnej receptury już od 1945 roku. Może być składnikiem wielu prostych, pożywnych potraw, jak np. ziemniaki z twarogiem i olejem lnianym, które dawniej były przysmakiem tkaczy lnu zamieszkujących kamiennogórską ziemię. Jak i w bardziej wykwintnej formie – taki jest właśnie przysmak sudecki. Dzięki posypce nadajemy mu posmak ziół i gyrosu. Wzbogać rodzinny śniadaniowy stół o ten przysmak, jak również zaserwuj go na desce serów w trakcie biesiady z przyjaciółmi.

Zobacz kartę produktu


Twaróg sudecki klinek (opakowanie około 350g)


Twaróg sudecki klinek wytwarzany jest w pełni ręcznie. Cały proces odciskania jak i formowania leży w rękach naszych pracowników. Każdy klinek charakteryzuje się kształtem, smakiem oraz konsystencją jakiej nie sposób spotkać w innych produktach tego typu. Spróbuj jak smakuje na kanapce, dodany do sałatki lub po prostu posyp go przyprawami i wyłóż na stół.

Zobacz kartę produktu