Ciasto z malinami

Przygotowanie

Ciastka mielimy wraz z masłem na jednolitą masę. Wykładamy ją na tortownicę i ugniatamy tak by postał jednolity spód. Śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz maliny. Mieszamy mikserem aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę (im dłużej tym lepiej). Następnie dekorujemy startą czekoladą, malinami i bitą śmietaną.

Ilość kalorii: całość 6375 kcal
Porcja: 531,25 kcal
Białko (porcja): 5,1 g
Węglowodany (porcja): 21,8 g
Tłuszcze (porcja): 46,3 g

Składniki

  • 500ml śmietanki 30 % - kremówki KaMos 500g serka mascarpone kubeczek malin
  • 300g ciasteczek kruchych typu petit buerre
  • 1 kostka masła lub 10 łyżek oleju kokosowego (płynnego)
  • kilka kosteczek czekolady do dekoracji



Pobierz przepis w wersji PDF

przepis KaMos

KaMos życzy Smacznego!